Ca şi checurile, brioşele sunt cel mai la îndemână desert de preparat. Din acest motiv încercăm de fiecare dată să vă propunem reţete de brioşe care de care mai atrăgătoare. Astăzi, avem pentru voi o reţetă de brioşe cu lămâie şi fulgi de ciocolată, un adevărat deliciu, bun şi pentru o gustare dar şi lângă un ceai ori o cafea.

Brioşe cu lămâie şi fulgi de ciocolată - Ingrediente

400 g făină
200 g zahăr
2 ouă
200 ml ulei
300 ml iaurt
½ linguriţă sare
zeama şi coaja rasă de la o lămâie
1 ½ plic praf de copt
100 g fulgi de ciocolată

Brioşe cu lămâie şi fulgi de ciocolată - Mod de preparare

Se bat spumă ouăle cu zahărul până se dizolvă zahărul, se adaugă uleiul treptat (ca la maioneză), sarea, coaja rasă şi zeama de lămâie. Se încorporează iaurtul şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu puţin ulei sau îmbrăcate cu hârtie specială (se umplu pe ¾), se presară fulgi de ciocolată şi se coc în cuptorul preîncălzit circa 25-30 de minute.

Loading...