Brioşe cu lămâie şi fulgi de ciocolată

briose lamaie fulgi ciocolata jpeg

Ca şi checurile, brioşele sunt cel mai la îndemână desert de preparat. Din acest motiv încercăm de fiecare dată să vă propunem reţete de brioşe care de care mai atrăgătoare. Astăzi, avem pentru voi o reţetă de brioşe cu lămâie şi fulgi de ciocolată, un adevărat deliciu, bun şi pentru o gustare dar şi lângă un ceai ori o cafea.

Brioşe cu lămâie şi fulgi de ciocolată - Ingrediente

400 g făină 200 g zahăr 2 ouă 200 ml ulei 300 ml iaurt ½ linguriţă sare zeama şi coaja rasă de la o lămâie 1 ½ plic praf de copt 100 g fulgi de ciocolată

Brioşe cu lămâie şi fulgi de ciocolată - Mod de preparare

Se bat spumă ouăle cu zahărul până se dizolvă zahărul, se adaugă uleiul treptat (ca la maioneză), sarea, coaja rasă şi zeama de lămâie. Se încorporează iaurtul şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu puţin ulei sau îmbrăcate cu hârtie specială (se umplu pe ¾), se presară fulgi de ciocolată şi se coc în cuptorul preîncălzit circa 25-30 de minute.