Citricele sunt în sezon şi ne putem bucura din plin de aroma lor. Poţi alege să le mănânci simple sau să le foloseşti în deserturi delicioase, cum sunt aceste brioşe cu portocale.

 

Ingrediente

250 g făină

1 praf de sare

5 g praf de copt

100 g unt

150 g zahăr

2 ouă

60 ml lapte bătut

40 ml suc proaspăt stors de portocale

coaja rasă de la 1 portocală bio

Pentru cremă:

120 g cremă de brânză

60 g unt

200 g zahăr pudră

½ esenţă de portocală

 

Mixezi untul cu zahărul 2-3 minute la viteză medie, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, laptele bătut şi sucul de portocale. Amesteci făina cu sarea şi praful de copt şi o încorporezi treptat în cremă. La final, pui coaja rasă de portocală.

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ˚C şi tapetezi formele cu hârtie de copt pentru brioşe. Umpli formele pe trei sferturi şi dai brioşele la cuptor aproximativ 20 de minute, până când trec testul scobitorii. Le scoţi şi le laşi la răcorit.

Mixezi crema de brânză cu zahărul şi cu untul moale până capătă o consistenţă spumoasă. Torni esenţa de portocală, omogenizezi, pui crema într-un poş şi decorezi brioşele. Le decorezi după imaginaţie şi le dai la rece până le serveşti.

FOTO Shutterstock