La început de toamnă, bucură-te de gustul prunelor într-o reţetă gustoasă de brioşe pufoase, simplu şi uşor de preparat.

Ingrediente

280 g făină

2 linguriţe praf de copt

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

100 g zahăr

2 ouă

100 ml ulei de măsline

250 ml iaurt

6-8 prune

perle din zahăr, opţionalâ

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Într-un bol, amesteci făina, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Încorporezi zahărul. Separat, într-un alt vas, baţi ouăle împreună cu uleiul şi iaurtul, până când obţii o compoziţie omogenă.

Speli bine prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai bucăţele. Combini amestecul de iaurt cu cel de făină. Mixezi uşor până se amestecă toate ingredientele. Adaugi prunele. Torni într-o tavă de brioşe, de 8 sau 12, tapetată cu forme de hârtie. Dai la cuptor 15-18 minute sau până devin aurii. Decorezi cu perle din zahăr, opţional.

Sursa https://christinascucina.com

Loading...
Evaluează articolul