Iată o reţetă de regim cu numeroase beneficii, nu doar pentru cei cu intoleranţă la gluten, cât şi pentru cei care vor să îşi ţină glicemia sub control. Aceste brioşe delicioase conţin multă quinoa, care are un indice glicemic scăzut, un factor bun pentru reglarea nivelului zahărului din sânge, mai ales în cazul diabeticilor.

Quinoa nu conţine gluten şi este unul dintre cele mai populare alimente din lume. Are un conţinut ridicat de proteine şi este unul dintre puţinele alimente de origine vegetală care conţine toţi cei nouă aminoacizi esenţiali. Pe lângă faptul că are multe fibre, quinoa conţine magneziu, complexul de vitamine B, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamina E şi numeroşi antioxidanţi benefici. Aşadar, dacă te-am convins, încearcă această reţetă de brioşe.

Brioşe cu quinoa şi kale - Ingrediente

ulei
½ ceapă mică sau haşmă
1 căţel de usturoi
50 g varză kale
4 ouă
200 g quinoa fiartă
100 g migdale măcinate
85 g brânză feta
1 avocado copt
1 legătură mică ceapă verde
sare
piper

Brioşe cu quinoa şi kale - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregăteşti o tavă de brioşe cu forme de hârtie şi le ungi cu puţin ulei. Cureţi şi tai fin ceapa, zdrobeşti usturoiul, apoi toci fin varza kale. Baţi ouăle într-un bol mare, adaugi ceapa, usturoiul, varza kale, quinoa fiartă şi migdalele. Peste toate, mărunţeşti brânza feta. Amesteci bine compoziţia, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Cu o lingură, pui compoziţia de brioşe în forme şi dai tava la cuptor 20-25 de minute, până se rumenesc frumos. Tai avocado în două şi scoţi sâmburele, scoţi şi pasezi pulpa şi condimentezi cu sare şi piper. Toci ceapa verde fin. Serveşti brioşele cu puţin piure de avocado deasupra, ceapă verde tocată şi un praf de piper negru măcinat.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Brioşe sărate cu caşcaval şi piper FOTO

Brioşe sărate cu broccoli

Brioşe sărate cu bacon şi brânză

Brioşe sărate

Loading...