Pot fi şi mic dejun, şi gustare. Sunt bune şi calde, şi reci, iar aşa chiar îi vei convinge pe cei mici să mănânce spanac.

 

Ingrediente

3 ouă

300 g spanac congelat

150 ml smântână de gătit

70 g făină

1 lingură ulei de măsline

150 g brânză feta

sare

piper

unt, pentru uns

Decongelezi spanacul, îl scurgi, apoi îl sotezi 5 minute în ulei de măsline, cu un praf de sare. Dai doparte la răcit.

Într-un bol, mixezi ouăle şi smântâna de gătit, condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi încorporezi, pe rând, spanacul, făina şi jumătate din brânza feta tăiată cubuleţe.

În forme de brioşe unse cu puţin unt, pui din compoziţia de mai sus, având grijă să laşi o margine de jumătate de centimetru. Presari peste brioşe restul de brânză feta cubuleţe şi dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C. Coci 30-35 de minute, până ce brioşele capătă o crustă rumenă. Le serveşti calde sau reci.

FOTO Shutterstock

Loading...