Ciocolată şi iar ciocolată, niciodată de ajuns. Încearcă reţeta de brioşe pe care ţi-o propunem astăzi, pur şi simplu delicioasă!

Ingrediente

120 g ciocolată
120 g unt
120 g zahăr
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
80 g smântână sau iaurt
60 g făină
30 g pudră de cacao
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
200 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 218 °C. Tapetezi o tavă de brioşe cu forme speciale. Din compoziţie vor rezulta aproximativ 14 brioşe.

Tai ciocolata bucăţele şi o dai la microunde cu untul, până la omogenizare. Încorporezi zahărul, ouăle, esenţa de vanilie şi smântâna. Separat, amesteci făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Combini cu ingredientele lichide. Adaugi fulgii de ciocolată.

Torni aluatul în tavă, umplând fiecare formă în totalitate. Dai la cuptor 5 minute, apoi reduci temperatura la 177° C. Laşi în cuptor încă aproximativ 15 minute sau până ce brioşele trec testul cu scobitoarea. Laşi la răcit 5 minute înainte de a le scoate din tavă.

Sursa https://sallysbakingaddiction.com

Loading...