Această reţetă am primit-o de la Lako Iulianna din Cenad, Timiş! Mulţumim. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente:

Pentru aluat:
4 ouă
450 g făină
300 g zahăr
200 ml lapte
150 ml ulei
praf de copt
cacaua
boabe de vişine fără sâmburi

Pentru ornat:
zahăr farin cu aromă de vanilie sau ciocolată topită, în funcţie de imaginaţie şi preferinţă

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul până devine spumos, adaugi treptat uleiul, laptele şi, la final, adaugi un praf de sare şi amestecul de făină cu praful de copt şi cacaua cernută. Întinzi hârtie de copt în formele de brioşe şi, cu o lingură, umpli formele până la trei sferturi şi pui în mijloc câte 3 boabe de vişine bine scurse. Dai formele în cuptorul preîncalzit. După ce s-au copt le laşi la răcit în forme. Pudrezi cu zahăr farin cu aromă de vanilie sau ornezi cu ciocolată topită.

Loading...
Evaluează articolul