Brioşele pot fi un desert delicios dacă alegi ingredientele potrivite şi ştii cum să le prepari. Uite reţeta:

Ingrediente

160 g ciocolată cu lapte, mărunţită
¾ cană pudră de cacao
¼ cană cafea fierbinte
½ cană făină
¾ cană zahăr
¾ linguriţă scorţişoară
1 linguriţă sare
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
4 ouă
¾ cană ulei vegetal
1 lingură oţet de mere
1 lingură esenţă de vanilie
12 cană mare de affine proaspete
1 borcan nutella
afine pentru décor
fulgi de cacao pentru décor

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 350 grade F. Pregăteşte formele pentru brioşe cu foaie de copt.

Combină ciocolata cu lapte şi pudra de cacao într-un bol.

Pune cafeaua fiebinte peste amestecul de ciocolată şi cacao. Amestecă până la omogenizare.

Într-un bol mediu, combină făina, zahărul, scorţişoara, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Amestecă pentru combinare. Amestecă ouăle, uleiul, oţetul şi esenţa de vanilie cu amestecul de ciocolată.

Adaugă amestecul de făină peste amestecul de ciocolată şi amestecă pentru combinare. Pune afinele în compoziţie. Toarnă aluatul în fiecare formă pentru brioşe având grijă să nu le umpli total.

Găteşte-le la 350 grade F. pentru 30-35 de minute. După ce le-ai scos din cuptor, lasă-le la răcit 15 minute şi scoatele din forme. După ce s-au răcit complet, acoperă-le cu nutella, afine şi fulgi de ciocolată.

Sursa: confectionalism.com

Loading...