Brioşele sunt un desert uşor de preparat, ce nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie. În plus, sunt atât de delicioase! Încearcă şi tu o reţetă cu ciocolată şi zmeură, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

250 g făină

200 g zahăr

130 g fulgi de ciocolată

60 g pudră de cacao

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 ou

230 g smântână

120 ml lapte

120 ml ulei

60 ml lapte cu ciocolată sau 60 g fulgi de ciocolată

130 g zmeură

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol, combini făina, zahărul, fulgii de ciocolată, pudra de cacao şi bicarbonatul de sodiu. Separat, baţi oul cu laptele, uleiul şi smântâna. Încorporezi ingredientele solide în cele lichide, până obţii o compoziţie omogenă.

Torni aluatul într-o tavă cu forme speciale, pentru brioşe. Adaugi în mod egal zmeura şi restul de fulgi de ciocolată. Dai la cuptor, pentru 18-20 de minute, sau până trec testul cu sbobitoarea. Laşi la răcit 10 minute, înainte de a scoate brioşele din tavă. Serveşti imediat.

Sursa http://www.lecremedelacrumb.com

Loading...