Brioşe de ciocolată cu zmeură

briose cu zmeura jpeg

Brioşele sunt un desert uşor de preparat, ce nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie. În plus, sunt atât de delicioase! Încearcă şi tu o reţetă cu ciocolată şi zmeură, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

250 g făină

200 g zahăr

130 g fulgi de ciocolată

60 g pudră de cacao

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 ou

230 g smântână

120 ml lapte

120 ml ulei

60 ml lapte cu ciocolată sau 60 g fulgi de ciocolată

130 g zmeură

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol, combini făina, zahărul, fulgii de ciocolată, pudra de cacao şi bicarbonatul de sodiu. Separat, baţi oul cu laptele, uleiul şi smântâna. Încorporezi ingredientele solide în cele lichide, până obţii o compoziţie omogenă.

Torni aluatul într-o tavă cu forme speciale, pentru brioşe. Adaugi în mod egal zmeura şi restul de fulgi de ciocolată. Dai la cuptor, pentru 18-20 de minute, sau până trec testul cu sbobitoarea. Laşi la răcit 10 minute, înainte de a scoate brioşele din tavă. Serveşti imediat.

Sursa http://www.lecremedelacrumb.com