Brioşe de ciocolată cu zmeură
Brioşele sunt un desert uşor de preparat, ce nu necesită prea mult timp petrecut în bucătărie. În plus, sunt atât de delicioase! Încearcă şi tu o reţetă cu ciocolată şi zmeură, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
250 g făină
200 g zahăr
130 g fulgi de ciocolată
60 g pudră de cacao
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 ou
230 g smântână
120 ml lapte
120 ml ulei
60 ml lapte cu ciocolată sau 60 g fulgi de ciocolată
130 g zmeură
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un bol, combini făina, zahărul, fulgii de ciocolată, pudra de cacao şi bicarbonatul de sodiu. Separat, baţi oul cu laptele, uleiul şi smântâna. Încorporezi ingredientele solide în cele lichide, până obţii o compoziţie omogenă.
Torni aluatul într-o tavă cu forme speciale, pentru brioşe. Adaugi în mod egal zmeura şi restul de fulgi de ciocolată. Dai la cuptor, pentru 18-20 de minute, sau până trec testul cu sbobitoarea. Laşi la răcit 10 minute, înainte de a scoate brioşele din tavă. Serveşti imediat.
Sursa http://www.lecremedelacrumb.com