Un aperitiv special de pregătit în familie sunt brioşele din ouă, caşcaval, şuncă şi legume. Ideal pentru cei care vor o gustare simplă şi rapidă!

Ingrediente 

  • 4 ouă 
  • 2 roşii 
  • 100 g ciuperci din conservă, opţional 
  • 250 g baby spanac 
  • ½ legătură ceapă verde
  • ½ legătură usturoi verde
  • 150 g şuncă presată
  • 150 g caşcaval ras
  • ½ ardei gras 
  • 1 linguriţă rozmarin
  • 2 linguri ulei de măsline 
  • sare şi piper, după gust 

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Încingi o lingură cu ulei de măsline într-o tigaie. Căleşti câteva minute ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi adaugi roşiile tăiate cubuleţe, spanacul, ardeiul gras mărunţit şi dacă doreşti, ciupercile scurse bine de lichidul din conservă. Presari cu rozmarin şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Le găteşti la foc potrivit câteva minute. Dai tigaia deoparte. 

Baţi ouăle într-un bol şi potriveşti de sare şi de piper. Într-o tavă specială de brioşe, unsă cu ulei de măsline, pui în fiecare formă câte o lingură cu amestec de legume, apoi şuncă presată şi caşcavalul ras. La sfârşit, torni din ouăle bătute. Nu trebuie să umpli formele cu vârf, ţinând cont că brioşele vor creşte. 

Laşi tava la cuptor 20-25 de minute până se rumenesc. Le serveşti calde.

Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Brioşe cu cremă de ciocolată

 
Loading...