Brioşe cu cremă de ciocolată

2 shutterstock 358089194 jpg jpeg

Cu fiecare linguriţă din această prăjitură, porneşti într-o călătorie fantastică în lumea ciocolatei. Ai nevoie doar de puţină inspiraţie, răbdare şi imaginaţie, iar rezultatul este unul fabulos. Ce poţi să spui despre deserturile care au în compoziţie ciocolată? Sunt perfecte!

  • 120 g unt
  • 3 ouă
  • 160 g făină
  • 1 ½ linguriţă praf de copt
  • 240 g fulgi de ciocolată
  • 160 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 90 ml lapte

Pentru crema de ciocolată

  • 1 tabletă ciocolată neagră
  • 100 ml smântână pentru frişcă

Pentru cremă, răstorni smântâna într-un vas, rupi ciocolata mărunt şi o pui în smântână, apoi aşezi pe focul mic. Amesteci încontinuu până se topeşte şi dai deoparte. O laşi să se răcească şi o dai la rece.

Între timp, prepari brioşele. Baţi untul cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi ouăle şi continui să mixezi. Separat, amesteci făina, pudra de cacao, praful de copt, sarea şi fulgii de ciocolată. Combini ingredientele solide cu cele lichide. La final, torni laptele şi amesteci bine. Răstorni aluatul în 18 forme de brioşe pe care le dai la cuptorul preîncălzit, la 175 °C, 20 de minute. Le laşi să se răcească.

Scoţi crema, o mixezi 3 minute, o pui într-un poş şi decorezi brioşele.

FOTO: Shutterstock