Brioşe pufoase cu afine şi ciocolată

white chocolate blueberry muffins jpeg

Fructele merg cel mai bine în combinaţie cu ciocolata. Încearcă acest desert pe care îl poţi servi după orice cină, îl poţi lua la pachet pentru o gustare sau poţi chiar să înlocuieşti micul dejun. Iată ingredientele:

200 g făina

2 ouă

200 ml lapte

100 g zahăr

2 linguri ulei

1 linguriţă praf de copt

esenţă vanilie

sare

200 g ciocolată cu lapte

200 g afine

Bate ouăle cu zahărul până ce se deschide la culoare compoziţia, apoi adaugă laptele, vanilia, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sărea.

Încorporează făină, puţin câte puţin, până obţii un aluat gros. Încorporează apoi şi afinele spălate şi curăţate de eventualele frunzuliţe şi ciocolată tăiată cubuleţe mici.

Toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu ulei şi da-le la cuptor la 160° pentru 45-50 minute, sau până când brioşele pufoase cu afine şi cicolata se rumenesc bine şi trec testul scobitorii.

Sursă: Reţetepractice

Reţetepractice