Fructele merg cel mai bine în combinaţie cu ciocolata. Încearcă acest desert pe care îl poţi servi după orice cină, îl poţi lua la pachet pentru o gustare sau poţi chiar să înlocuieşti micul dejun.
Iată ingredientele:

200 g făina
2 ouă
200 ml lapte
100 g zahăr
2 linguri ulei
1 linguriţă praf de copt
esenţă vanilie
sare
200 g ciocolată cu lapte
200 g afine

Bate ouăle cu zahărul până ce se deschide la culoare compoziţia, apoi adaugă laptele, vanilia, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sărea.
Încorporează făină, puţin câte puţin, până obţii un aluat gros. Încorporează apoi şi afinele spălate şi curăţate de eventualele frunzuliţe şi ciocolată tăiată cubuleţe mici.
Toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu ulei şi da-le la cuptor la 160° pentru 45-50 minute, sau până când brioşele pufoase cu afine şi cicolata se rumenesc bine şi trec testul scobitorii.

Sursă: Reţetepractice

Loading...