Broccoli cu ciuperci la cuptor (sistemul osos)

Broccoli cu ciuperci la cuptor jpeg

Acest fel de mâncare este bogat în calciu şi vitamina D. Nutriţioniştii au conceput deliciosul preparat pentru a te ajuta să îţi menţii oasele sănătoase şi puternice. Aminteşte-ţi că unul dintre cele mai importante minerale pentru sănătatea sistemului osos este calciul. Iar vitamina D ajută absorbţia calciului în organism. Încearcă şi tu reţeta de mai jos şi bucură-te de beneficiile broccoli-ului.

Broccoli cu ciuperci la cuptor (sistemul osos) - Ingrediente (4 porţii)

1 ceapă mare, tocată 4 tije de ţelină, tăiate fin 340 g ciuperci, tăiate sferturi 60 ml ulei de măsline 3 linguri de făină 240 l supă de pui 60 ml lapte 350 g iaurt simplu 900 g broccoli tăiat în bucheţele mici 200 g brânză cheddar rasă 200 g pesmet sau biscuiţi crackers zdrobiţi sare piper unt sau ulei, pentrut tavă

Broccoli cu ciuperci la cuptor (sistemul osos) - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-o cratiţă, încălzeşti uleiul la foc mediu. Adaugi ceapa şi ţelina tocate şi le căleşti până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Adaugi ciupercile şi mai căleşti 5 minute.

Presari făina peste legume şi mai sotezi 1 minut. Torni supa de pui şi amesteci aproximativ 3 minute. Iei cratiţa de pe foc şi adaugi laptele, iaurtul, sare şi piper, după gust. Pui broccoli şi jumătate din cantitatea de cheddar ras.

Torni amestecul într-o tavă unsă cu unt sau ulei. Într-un bol mic, amesteci restul de caşcaval sau cheddar ras cu pesmetul, apoi presari peste compoziţia din tavă. Dai la cuptor 30 de minute, până se rumeneşte frumos.

Sursa: www.iofbonehealth.org