Dacă vrei să faci o garnitură diferită cu broccoli cu susan şi portocală, atunci această reţetă simplă este varianta ideală pentru tine. Este perfectă pentru a fi servită alături de somon, cod, carne de pui sau friptură de porc.

Ingrediente pentru broccoli cu susan şi portocală (4 porţii)

350 g broccoli
1/2 linguriţă amidon de porumb
1/4 cană suc proaspăt de portocale
1/4 linguriţă coajă de portocală
2 linguri sos de soia
1/2 linguriţă ghimbir
1 căţel de usturoi
1/2 linguriţă ulei de susan
1 ceapă verde
1/2 linguriţă seminţe de susan
sare
fulgi de ardei iute, după gust (opţional)

Mod de preparare broccoli cu susan şi portocală

Dai ghimbirul prin răzătoare, cât mai fin. Toci usturoiul cât mai mărunt.

Fierbi într-o cratiţă mare o cantitate de apă cu sare. Adaugi bucheţelele de broccoli şi fierbi 1 minut. Scurgi apa şi pui imediat bucăţile de broccoli într-un bol mare de gheaţă, pentru ca leguma să se păstreze intactă.

Adaugi într-un bol mic sucul de portocală, sosul de soia, coaja de portocală şi amidonul de porumb. Amesteci până când amidonul se dizolvă.

Încingi la foc mare un wok sau o tigaie mare antiaderentă şi mai adâncă. Adaugi uleiul de susan, ceapa verde tocată, usturoiul şi ghimbirul. Sotezi preţ de 30 de secunde. Adaugi sosul şi apoi broccoli şi sotezi 1 sau 2 minute, până când vezi că leguma devine fragedă şi crocantă.

Presari peste broccoli seminţele de susan şi, opţional, fulgii de ardei iute. Serveşti imediat.

Sursa: skinny taste

Loading...
Evaluează articolul