Bruschete cu bacon şi sos de roşii

15935504 10208237924254045 326465365 o jpeg

Bruschetele sunt un preparat uşor de făcut şi care este gata în scurt timp. Doamna Vasilica Burcea ne-a convins să le încercăm în acest weekend.

Ingrediente

150 g bacon afumat

100 g brânză mozzarella

100 g caşcaval

250 g roşii în bulion

1 ceapă roşie

2 căţei de usturoi

2 linguriţe ulei

1 linguriţă zahăr

2 crenguţe cimbru

sare

piper

10 felii de pâine veche

 Cum se prepară

Tai baconul cubuleţe şi le prăjeşti în ulei, cu ceapa roşie tocată şi cu usturoiul. Când ceapa devine sticloasă adaugi zahărul şi roşiile tăiate mărunt. Laşi sosul să fiarbă câteva minute, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Mărunţeşti brânza şi tai fin caşcavalul. Frigi feliile de pâine pe ambele părţi. Pui sosul obţinut pe fiecare felie de pâine prăjită, apoi presari mozzarella, caşcaval şi frunzuliţe de cimbru. Le aşezi în tava cu hârtie de copt şi le laşi în cuptorul preîncălzit aproximativ 10 minute.