Roşiile nu sunt potrivite doar pentru salate, ci pot deveni un aperitiv excelent pentru orice ocazie!

Ingrediente 

  • 8 felii pâine, după preferinţă 
  • 200 g brânză de vaci   
  • 8 roşii cherry 
  • 3 linguri ulei de măsline 
  • sare, după gust 
  • piper, după gust  
  • verdeaţă, pentru decor  

Pentru sos pesto  

  • 1 legătură busuioc proaspăt 
  • 1 lingură parmezan ras  
  • 2 căţei de usturoi 
  • 3 linguri ulei de măsline  
  • 1 lingură zeamă de lămâie 
  • sare, după gust 

 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ºC.  

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi feliile de pâine şi laşi spaţiu între ele. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le dai la cuptor 10-15 minute.  

Tai roşiile cherry jumătăţi, le asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi le coci şi pe ele la cuptor, 10 minute, cât să se înmoaie.  

Pentru pesto, pui toate ingredientele într-un blender şi mixezi. Cu o lingură, întinzi brânza pe fiecare felie de pâine prăjită, apoi roşiile cherry şi sos pesto, după gust. Le decorezi cu verdeaţa preferată. 

Poftă bună!

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Gustări crocante cu verdeaţă şi usturoi.

 

 

Loading...