Ne-am obişnuit cu gustul bruschetelor cu roşii, usturoi şi busuioc. Dar ce aţi zice de o reţetă de sezon, mai inedită, de bruscehte cu vinete. Încercaţi-o şi vă veţi bucura de un gust desăvârşit.

Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon - Ingrediente

6 felii de pâine integrală
2 dovlecei
2 vinete potrivite
oregano
ulei extravirgin de măsline
4 roşii
5 căţei de usturoi
100 g parmezan
ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
sare

Bruschete cu vinete. Reţetă de sezon - Mod de preparare

Cureţi, speli vinetele şi dovleceii, apoi le tai rondele. Speli şi roşiile, le scoţi cotoarele şi le tai cubuleţe. Cureţi usturoiul şi-l toci.

Încingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti rondelele de vinete şi de dovlecei. Le scoţi pe o farfurie. Tot aici căleşti (nu mai mult de un minut), pe rând, roşiile şi feliuţele de usturoi. Le scurgi de ulei şi le scoţi în castronele separate.

Ungi feliile de pâine cu ulei de măsline, le freci cu usturoi şi le presari cu oregano. Aşezi rondelele de dovlecei şi de vinete şi asezonezi cu sare. Pui deasupra usturoiul şi roşiile călite.

Presari parmezanul şi pui bruschetele pe o tavă termorezistentă. Le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 8 minute. Scoţi bruschetele după ce parmezanul s-a rumenit, le pui pe farfurii şi le serveşti imediat.

Bruschete cu sos pesto

Bruschete cu ciuperci şi usturoi

Bruschete cu roşii şi măsline

Loading...