Chiar dacă e frig, un desert cremos şi aromat cu mango te poate "transporta" instantaneu pe tărâmuri exotice. Ce mai aştepţi, îl prepari?

 

Ingrediente

2 mango bine coapte

100 ml apă

1 linguriţă zeamă de lămâie

10 g gelatină

300 ml lapte integral

10-12 g îndulcitor

1 linguriţă extract vanilie

 

Cureţi mango de coajă şi de sâmburi, tai pulpa cuburi şi o pui într-o cratiţă, la foc mic, împreună cu apa, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Laşi să fiarbă 20-25 de minute, amestecâmd constant. Transferi într-un blender şi mixezi până obţii un piure fin.

Prepari gelatina confrm intrucţiunilor de pe pachet, apoi o încorporezi în laptele călduţ. Adaugi piureul de mango, extractul de vanilie, omogenizezi şi torni amestecul în 4 cupe. Dai budinca la frigider 2 ore înainte de servire. O decorezi cu mango proaspăt.