Budincă de carne tocată şi varză murată

budinca de varza calita cu carne profimedia 0102178828 jpeg

Sună foarte bine, arată senzaţional, iar la gust...Gustul este fenomenal.

Ingrediente

1 kg varză murată 500 g carne tocată 5 ouă 500 ml lapte 100 g caşcaval afumat feliat 2 cepe 3 linguri pesmet sare piper măghiran

Cum se prepară

Varza murată se ţine în apă, se stoarce bine şi se toacă cât mai fin. Se pune într-un vas, se adaugă carnea, ceapa dată pe răzătoarea mare, ouăle bătute şi se omogenizează

compoziţia. Se pun laptele, pesmetul, se condimentează cu piper, măghiran şi sare, după gust.

Se toarnă compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 45 de minute. Se scoate vasul din cuptor, se acoperă cu felii de caşcaval afumat şi se mai coace pentru următoarele 10-15 minute.

sursa foto: profimedia