Aromele acestei budinci de cartofi noi cu ardei te vor chema la masă, iar ţie îţi va fi greu să refuzi o astfel de invitaţie ademenitoare. Nu ai nevoie de multe ingrediente iar acestea oricum sunt pentru buzunarul oricui.

Budincă de cartofi noi cu ardei - Ingrediente

6 cartofi
5 ouă
4 linguri telemea de oi rasă
3 linguri smântână
2 linguri ulei
1 ardei gras
1 linguriţă măghiran uscat
sare
piper

Budincă de cartofi noi cu ardei - Mod de preparare

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cuburi mai mari. Se pun cartofii într-o formă de tartă, se stropesc cu uleiul, se presară măghiran uscat, sare şi piper, ­după gust. Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă ardeiul tăiat şuviţe şi se introduce vasul la cuptor pentru circa 30 de minute. Separat, se bat ouăle cu telemeaua rasă şi smântâna şi se toarnă peste cartofi, în momentul când aceştia sunt bine copţi. Se lasă în continuare la cuptor până când ouăle se coagulează complet. Budinca de cartofi noi cu ardei se serveşte caldă.

Loading...
Evaluează articolul