Budincă de conopidă

Baked Cauliflower jpeg

Din conopidă poţi face nenumărate feluri de mâncare. De data aceasta îţi recomandăm o delicioasă budincă de conopidă, la cuptor.

De ce ai nevoie pentru budincă ● 1 conopidă ● 2-3 roşii ● 1 ceapă ● 2 morcovi ● 2 căţei de usturoi ● 2 ardei graşi ● 200 ml apă ● 100 ml vin roşu ● 350 g caşcaval ● 200 g smântână ● 4 ouă ● ulei ● 1 linguriţă busuioc, tăiat mărunt ● 5-6 fire pătrunjel ● sare ● piper

Opăreşti conopida desfăcută bucheţele, în apă cu puţină sare, 5 minute. Clăteşti cu apă rece şi o laşi la scurs.

Pui roşiile la înmuiat  în apă caldă, 2-3 minute, le descojeşti şi le tai cubuleţe. Speli restul legumelor, le cureţi şi le tai mărunt. Căleşti ceapa într-o tigaie, în puţin ulei încins, 1-2 minute. Adaugi pe rând morcovii, ardeii graşi, usturoiul pisat, vinul, roşiile, apa şi busuiocul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi le ţii pe foc până scade sosul.

Răstorni legumele cu sos într-o tavă şi aşezi bucheţelele de conopidă. Separat, baţi ouăle împreună cu smântâna. Combini cu caşcavalul ras şi torni uniform peste legume, în tavă.

Dai la cuptorul încins, aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte uşor. Serveşti cu pătrunjel.