Specialiştii consideră dovleceii un aliment-medicament. Dacă vrei să slăbeşti, nutriţioniştii îţi recomandă o tocăniţă de dovlecei preparată la aburi. Mâncarea este uşor de digerat, conţine potasiu, magneziu, vitaminele C şi A, fibre şi are o cantitate importantă de mangan, care ajută organismul să ardă grăsimile. 100 g de dovlecei au aproximativ 15 calorii. Dar azi îţi propunem o budincă de dovlecei.

Ingrediente

500 g dovlecei
1 ceapă
120 g făină
2 căţei usturoi
100 g şuncă
100 g caşcaval ras
4 ouă bătute
4 linguri pesmet
1 legătură mărar
50 g smântână
sare
cimbru
piper

Mod de preparare

Dai prin răzătoare dovleceii curăţaţi de coajă şi cotor şi îi storci de zeamă. Adaugi caşcavalul, ceapa şi mărarul tocate, usturoiul zdrobit, şunca tăiată, ouăle şi amesteci. Încorporezi pesmetul, smântâna şi făina şi condimentezi după gust. Trebuie să obţii o consistenţă uşor groasă. Dacă e moale, poţi să mai adaugi făină. Pui compoziţia într-un vas tapetat şi dai la cuptorul încins 40 de minute.

Loading...
Evaluează articolul