Budincă de dovlecei

budinca de dovlecei jpeg

Specialiştii consideră dovleceii un aliment-medicament. Dacă vrei să slăbeşti, nutriţioniştii îţi recomandă o tocăniţă de dovlecei preparată la aburi. Mâncarea este uşor de digerat, conţine potasiu, magneziu, vitaminele C şi A, fibre şi are o cantitate importantă de mangan, care ajută organismul să ardă grăsimile. 100 g de dovlecei au aproximativ 15 calorii. Dar azi îţi propunem o budincă de dovlecei.

Ingrediente 500 g dovlecei 1 ceapă 120 g făină 2 căţei usturoi 100 g şuncă 100 g caşcaval ras 4 ouă bătute 4 linguri pesmet 1 legătură mărar 50 g smântână sare cimbru piper

Mod de preparare

Dai prin răzătoare dovleceii curăţaţi de coajă şi cotor şi îi storci de zeamă. Adaugi caşcavalul, ceapa şi mărarul tocate, usturoiul zdrobit, şunca tăiată, ouăle şi amesteci. Încorporezi pesmetul, smântâna şi făina şi condimentezi după gust. Trebuie să obţii o consistenţă uşor groasă. Dacă e moale, poţi să mai adaugi făină. Pui compoziţia într-un vas tapetat şi dai la cuptorul încins 40 de minute.