Iată cum îi poţi face fericiţi pe cei mici. Cu singuranţă vor fi foarte încântaţi de acest desert.

Ingrediente:

1 ceaşcă de griş
2 ouă
1 l lapte
50 g unt
8 linguri zahăr
coaja rasă de la 1 lămâie
sare

Mod de preparare:

Speli lămâia şi o dai prin răzătoare. Ai grijă să eviţi partea albă, deoarece este amară. Pui pe foc laptele împreună cu coaja de lămâie şi 6 linguri de zahăr, iar când începe să dea în clocot adaugi grişul în ploaie, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. După ce grişul a fiert, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească.

Baţi albuşurile spumă, iar gălbenuşurile le amesteci cu un praf de sare. Adaugi în griş albuşurile, gălbenuşurile şi untul la temperatura camerei şi omogenizezi.

Într-o cratiţă topeşti restul de zahăr şi îmbraci pereţii tăvii cu el. După ce s-a răcit adaugi budinca de griş, nivelezi şi dai vasul la cuptor pe baie de aburi până se rumeneşte.

FOTO: StockFood

Loading...