Budincă de macaroane cu ciuperci

budinca de macaroane cu ciuperci jpeg

Am combinat câteva ingrediente din frigider şi din cămară într-o delicioasă budincă de macaroane cu ciuperci pe care am pregătit-o pentru cină. Toţi cei ai casei au lins farfuriile şi au cerut cât mai curând o nouă tavă la cuptor.

Budincă de macaroane cu ciuperci - Ingrediente (1 tavă)

1 pachet macaroane 1 ceapă 500 g ciuperci 2-3 căţei usturoi 4 ouă 300 g şunculiţă afumată 200 g caşcaval ras 400 g smântână măsline fără sâmburi 3-4 linguri ulei sare piper pesmet

Budincă de macaroane cu ciuperci - Mod de preparare

Fierbi macaroanele conform indicaţiilor de pe pachet, le strecori şi le laşi la răcit. Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi usturoiul pisat, apoi ciupercile. După ce zeama lăsată de ciuperci a scăzut, opreşti focul şi le dai la răcit, apoi le amesteci cu macaroanele, ouăle bătute, şunculiţa tăiată, 150 de grame de caşcaval, măslinele şi asezonezi cu sare şi piper.

Ungi o tavă cu puţin ulei şi o presari cu pesmet, pui în ea compoziţia şi acoperi totul cu un amestec făcut din smântână şi caşcavalul rămas. Laşi budinca la cuptor

20 de minute. Pentru a nu se usca, o acoperi cu folie de aluminiu, pe care o îndepărtezi după 10 minute.