Un desert simplu de făcut şi perfect pentru zilele de toamnă. Budinca  este un desert cu multe modalităţi de preparare, însă dacă adaugi brânză, se schimbă complet gustul.

Ingrediente:

450 g mere
2 linguri unt

1 esenţă de vanilie
150 ml lapte
100 g brânză de vaci
2 ouă
2 linguri zahăr tos

unt pentru uns tava

pesmet

Preparare:

Cureţi merele de coajă şi de cotor, apoi le tai felii. Scurgi brânza de apă. Căleşti merele în unt cu esenţă de vanilie până se frăgezesc, apoi le pui într-un vas tapetat cu unt şi pesmet.

Amesteci laptele, brânza, ouăle şi zahărul, apoi torni totul în tavă, peste mere.

Bagi compoziţia la cuptor şi o laşi 25 de minute.

Serveşti budinca fierbinte.

Sursa: http://www.cookitsimply.com/recipe-0010-0p4215.html

Foto: 1.bp.blogspot.com

Loading...