Budincă de pâine cu ciocolată şi scorţişoară (pentru sănătatea oaselor)

budinca paine jpeg

E şi gustos şi dulce. Poate fi şi desert şi mic dejun. pentru oricine, dar mai ales pentru cei care au nevoie de o sănătate de fier a oaselor.

Ingrediente

4 felii de pâine din grâu integral, tăiate în bucăţi mai mici 2 ouă 400 ml lapte 3/4 cană zahăr brun 1/4 cană cacao 2 linguriţe esenţă vanilie 1 linguriţă scorţişoară 50 g ciocolată, bucăţele mici 3 căni iaurt rece cu vanilie sau cafea

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi o tavă de cuptor cu puţin ulei. Împrăştii pâinea în tavă într-un strat egal. Baţi ouăle într-un vas mediu. Adaugi laptele, zahărul, cacaua, esenţa de vanilie şi scorţişoara. Baţi până se dizolvă zahărul şi cacaua. Torni peste pâine şi ai grijă să acoperi bine fiecare bucăţică de pâine.

Presari ciocolata pe deasupra şi laşi deoparte 10 minute. Bagi la cuptor până devine pufoasă, cam 35-40 de minute. Serveşti caldă cu iaurt rece. Budinca este bună şi rece sau fără iaurt.

Per porţie: 321 calorii; 4 g grăsimi (2 g saturate, 1 g monosaturate); 73 mg colesterol; 62 g carbohidraţi; 13 g proteine; 3 g fibre; 218 mg sodiu; 454 mg potasiu.

Bonus: Calciu (30% din necesarul zilnic).