Budincă de peşte cu spanac (sistemul osos)

Budinca de peste cu spanac jpeg

Pentru zilele în care ai poftă de peşte, ţi-am pregătit o reţetă care cu siguranţă te va impresiona. Încearcă o budincă de peşte cu spanac şi bucură-te de beneficiile acestei legume: spanacul ţine sub control nivelul glucozei din sânge şi scade tensiunea arterială. În plus, este o sursă excelentă de vitamina K, vitamina A, vitamina C şi acid folic, dar conţine şi mangan, magneziu, fier şi vitamina B2. În plus, vitamina K este important pentru menţinerea sănătăţii oaselor şi este dificil să găseşti legume mai bogate în această vitamină K decât spanacul.

Budincă de peşte cu spanac – Ingrediente

4 fileuri de peşte alb 500 g cartofi curăţaţi 4 ouă 250 g smântână 400 g brânză de vaci 100 g unt 50 g făină

Pentru soteul de spanac

1 kg spanac proaspăt

50 g unt

1 praf sare

Pentru celelalte etape

150 g caşcaval ras

2 ouă

4 linguri smântână

pesmet

Budincă de peşte cu spanac – Mod de preparare

Pentru soteul de spanac, speli frunzele şi le pui la fiert în apă clocotită şi sare. Când s-au făcut, scurgi apa, strecori şi adaugi untul peste ele. Cureţi cartofii, îi fierbi în apă clocotită, cu sare. Îi scurgi şi îi zdrobeşti cu furculiţa. Adaugi brânza de vaci şi o pasezi bine cu cartofii. Torni smântâna, gălbenuşurile, presari făina şi sarea, după gust. Baţi albuşurile într-o spumă tare şi le încorporezi, amestecând uşor.

Torni soteul de spanac pe fundul unei tăvi tapetate, peste el aşezi fileurile de peşte alb, apoi amestecul cu cartofi. Amesteci caşcavalul ras cu 2 ouă şi 4 linguri smântână şi torni în tavă, apoi o dai la cuptorul încins, în prealabil, 30 de minute, până se rumeneşte bine.

Foto: profimedia