Pentru această budincă de vanilie cu caise ai nevoie şi de miere. Mierea este considerată unul dintre cele mai eficiente antibiotice din natură, având un puternic efect expectorant, emolient, antibacterian, imunostimulator, remineralizant şi antioxidant.

Budincă de vanilie cu caise - Ingrediente (6 porţii)

300 ml lapte
3 foi şi jumătate de gelatină
1 linguriţă esenţă de vanilie
115 g miere
2 căni iaurt
caise
fistic pisat

Budincă de vanilie cu caise - Mod de preparare

Torni un sfert de cană de lapte într-un vas peste foile de gelatină. Laşi deoparte 10 minute până când se dizolvă gelatina. Restul de lapte îl dai în clocot într-o cratiţă de mărime medie. Adaugi esenţa de vanilie, mierea şi amesteci bine. Pui mixtura de lapte cu gelatină şi amesteci bine până când gelatina se dizolvă complet. Dai la o parte cratiţa de pe foc şi torni iaurtul.

Aşezi pe fundul a 6 pahare cu gura largă felii de caise descojite. Torni compoziţia în mod egal în fiecare din pahare. Aşezi felii de caise deasupra şi presari fistic. Bagi la frigider 3-4 ore, până când se mai întăreşte.

Loading...