Ştiai că dacă nu foloseşti la prepararea budincilor ouă proaspete, crema nu iese la fel de consistentă? Budincile preparate din orez sunt mai pufoase dacă adaugi în compoziţie o linguriţă de griş sau dacă pui în apa în care fierbi orezul două linguri de ulei.

Budincă de vanilie cu prune uscate - Ingrediente (1 tavă)

200 g prune uscate
100 g făină
15-20 g fructoză
esenţă de vanilie
2 linguri ulei
50 g smântână
3 gălbenuşuri
1 praf de sare

Mod de preparare

Acoperi prunele cu apă călduţă şi le laşi 30 de minute să se hidrateze, apoi le scurgi de apă şi le scoţi sâmburii. Freci gălbenuşurile cu fructoza, adaugi treptat uleiul, smântâna, esenţa de vanilie, sarea, iar la sfârşit pui făina. Amesteci totul foarte bine. Torni compoziţia într-o formă termorezistentă tapetată. Deasupra pui prunele, apoi dai la cuptorul bine încălzit, circa 30 de minute, la foc potrivit.

Loading...