Această reţetă a fost creată de specialişti şi se axează pe un indice glicemic scăzut al ingredientelor folosite, precum şi pe folosirea proteinelor slabe şi carbohidraţilor „buni“. Astfel, chiar şi în timpul sarcinii poţi face alegeri inteligente în ceea ce priveşte alimentele, iar acest desert te va ajuta să îţi potoleşti pofta de ceva dulce.

Budincă de lămâie - Ingrediente

unt topit, pentru a unge formele
4 ouă (separi albuşurile de gălbenuşuri)
1 lingură coajă rasă de lămâie
160 ml zeamă de lămâie
330 ml lapte degresat
150 g făină
½ lingură praf de copt
¼ linguriţă sare
215 g zahăr pudră
zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Măsori făina într-un vas mare, adaugi praful de copt şi sarea şi le amesteci bine, ca să se combine.

Încingi cuptorul la 180 ºC. Ungi 6 forme (cu capacitatea de 250 ml) ceramice termorezistente cu untul topit.

Baţi gălbenuşurile cu coaja rasă de lămâie într-un vas, adaugi zeama de lămâie proaspăt stoarsă, laptele, făina şi 140 de grame de zahăr pudră şi amesteci până la omogenizare.

Cu mixerul electric baţi albuşurile într-un vas curat şi uscat, până devin o spumă tare. Adaugi restul de zahăr pudră şi mixezi albuşurile până sunt o spumă tare şi lucioasă.

Încorporezi un sfert din albuşuri în compoziţia de lămâie. Treptat, încorporezi restul de albuşuri. Împarţi compoziţia în vasele ceramice unse. Le aşezi într-o tavă de copt. Adaugi o cantitate suficientă de apă clocotită în tavă, cât să ajungă până la jumătatea înălţimii vaselor. Dai la cuptor 35 de minute sau până se rumeneşte budinca.

La final, pudrezi cu zahăr şi serveşti.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Loading...