Ingrediente: 3 linguri ulei, 250 g şuncă,  4 căţei usturoi, 7 ouă mari,  250 ml smântână,  500 ml lapte gras, 150 g caşcaval,  sare, piper,  1 franzelă veche de o zi,  1 legătură ceapă verde,  mărar verde,  unt pentru uns vasul,  pătrunjel pentru decor

Dificultate: mică
Timp de preparare: 1h 15 min
Nr. porţii: 6

Mod de preparare

Tai şunca în bucăţele mici.  Încingi ulei într-o tigaie, adaugi usturoiul pisat  şi ceapa tocată, şunca şi laşi până se rumenesc. Dai deoparte. Baţi ouăle cu telul, adaugi  smântâna, laptele, caşcavalul ras, sare şi piper. Tai pâinea în cubuleţe, pe care le adaugi peste amestecul de lapte. Laşi să stea aproximativ 10 minute, până pâinea trage laptele.  Adaugi şi şunca, mărarul spălat şi tocat şi răstorni compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt.

Introduci în cuptorul preîncălzit în prealabil. Laşi budinca la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra (circa o oră). O serveşti caldă, presărată cu pătrunjel verde deasupra.

Loading...
Evaluează articolul