Pentru a obţine un piure cremos, adaugă peste cartofi lapte sau apă fierbinte, nu rece.

Ingrediente (1 tavă)

600 g cartofi
200 g şuncă presată
3 ouă
3 linguri smântână
150 g brânză de capră
2 linguri unt
150 g parmezan
sare
piper

Pentru garnitură
200 g kaizer
1 ceapă de apă
½ ardei gras roşu
busuioc
cimbru
sare
piper
crenguţe de pătrunjel verde

Mod de preparare

Se curăţă cartofii, se taie cuburi, se acoperă cu apă, se pune un praf de sare şi se fierb circa 20 de minute. Se scurg de apă şi se presează pentru a se transforma în piure.
Se amestecă piureul cu şunca presată tăiată cubuleţe, se adaugă apoi ouăle bătute cu brânza de capră rasă şi smântâna, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se amestecă şi se toarnă compoziţia într-o formă termorezistentă, unsă generos cu unt. Se presară deasupra parmezan ras şi se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40-45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Separat, se taie kaizerul şuviţe subţiri şi se rumenesc într-o tigaie, fără adaos de grăsime, apoi se scot deoparte. În grăsimea rămasă în tigaie, se sotează uşor ceapa tăiată rondele şi ardeiul tocat mărunt. Se condimentează cu busuioc, cimbru, sare şi piper, după gust.Se porţionează budinca, se adaugă la fiecare porţie kaizer şi legume sotate, se decorează cu crenguţe de pătrunjel verde şi se serveşte imediat.

Loading...