Bulete de caşcaval

bulete picante de conopida jpeg

Un antreu săţios care se prepară rapid. L-ai încercat până acum?

Ingrediente: 50 ml ulei 150 g făină 100 g caşcaval 3 ouă 100 ml apă 50 g pesmet sare piper

roşii

salată roşie

pătrunjel

Dai caşcavalul prin răzătoarea mare. Cerni în vase separate făina şi pesmetul. Pui apa la fiert într-o oală, adaugi uleiul şi două, trei prafuri de sare. După ce au dat în clocot, iei vasul de pe foc, adaugi făina şi amesteci energic cu un tel până când compoziţia devine omogenă. Laşi amestecul să se răcească cinci minute.

Adaugi caşcavalul ras, 2 ouă, piperul şi amesteci bine compoziţia. Formezi bulete mici şi le treci pe rând prin făină, ou bătut şi pesmet. Le rumeneşti în ulei, la foc potrivit.

Le scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a înlătura excesul de ulei. Serveşti buletele calde sau reci, cu roşii, salată şi pătrunjel.