Andreea Fried, frumoasa ştiristă de la pupitrul Focus 18.00, cel mai important jurnal al zilei la Prima TV, este o pofticioasă. Găteşte orice fel de mâncare, pentru familie, dar mai ales pentru Sasha, fiul ei „care este prioritatea numărul unu“.

Ca orice femeie de succes, Andreea intră în bucătărie când are timp. Comunică foarte bine cu oamenii şi îi place bucătăria din Ardeal. La ea, totul are gust şi poveste!

Răsfăţ culinar

„Sunt o pofticioasă! Gulaşul, ciupercile cu sos de smântână, ciorba de perişoare şi salata de vinete sunt printre preferatele mele. Îmi plac, de asemenea, legumele, dar şi carnea“, îmi spune frumoasa mea interlocutoare. Ne-am dat întâlnire la restaurantul Cervo din Bucureşti, local situat pe strada Fabrica de Glucoză. Aici ne aştepta chef Costin, care ne-a pus la dispoziţie toate ingredientele trebuincioase pentru preparatul nostru. Ne-am apucat repede de treabă, pentru că Andreea trebuia să intre în direct, iar reţeta, chiar dacă e simplă, este un preparat care necesită timp.

„Pot să spun că din meniul meu nu lipsesc supele, legumele şi fructele! Gătesc orice fel de mâncare, dar cel mai mult îmi place să prepar reţete din Ardeal“ şi continuă: „Vrei reţeta de gulaş? Foarte simplu! Într-o tigaie cu ulei încins căleşti 2 cepe tăiate julien până devin sticloase. Presari 1 lingură de paprika, amesteci, apoi adaugi 600 g carne de vită tăiată cubuleţe. După ce s-a rumenit puţin, pui 2 căţei de usturoi pisat, condimente (1 frunză de dafin, 1 linguriţă de chimen, piper negru şi sare, după gust) şi torni apă, atât cât să acopere toate ingredientele. Când carnea este pe jumătate făcută, adaugi 2 morcovi, 3 cartofi, 2 ardei graşi, toate tăiate, şi 2 frunze de ţelină tocate. Laşi la foc ca să se fiarbă legumele şi, dacă vrei un sos mai gros, îi iei capacul. Gulaşul e delicios dacă îl serveşti cu găluşte preparate din ouă, sare şi făină, fierte în sos.“ Nu mă pot abţine şi o întreb dacă îi plac dulciurile? „Le ador! Aş mânca dulce oricând, sunt micile mele plăceri vinovate!“

Dorinţă împlinită

Andreea este născută în Cluj, a terminat Facultatea de Drept, iar acum locuieşte în Bucureşti cu fiul şi cu soţul ei. O descos cu întrebări legate de carieră. Îmi răspunde că „după ce am trecut prin mai multe etape, cea de reporter, apoi redactor, am ajuns şi la pupitru. Pot afirma că fac ceea ce-mi place şi, cel mai important, ce mi-am dorit!“ Îmi spune că, pe lângă ştiri, îi place foarte mult să împletească şi să confecţioneze brăţări. De asemenea, are o mare pasiune pentru decorări şi redecorări. Ce-şi doreşte? „La capitolul dorinţe e foarte simplu: îmi doresc să fim sănătoşi, iar Sasha să crească frumos! Acum totul se învârte în jurul lui Sasha, şi asta este perfect. Tot ceea ce se face în familia mea îl include şi pe el. Despre viitor nu vorbesc pentru că nu îmi place să fac planuri“, încheie Andreea. Ne-am despărţit cu greu. Sper că am reuşit să ţi-o prezint exact aşa cum este: o fată frumoasă, un om bun şi modest, care-şi iubeşte familia şi meseria.

text: Maria Belu, foto: Sorin Stana

Loading...