Pe cât sună de ciudat, pe atât de delicios este acest burger cu brânză cremoasă cu mucegai şi măr proaspăt şi dulce. Încearcă-l şi tu şi spune-ne cum ţi s-a părut.

Ingrediente pentru burger cu brânză albastră şi măr:

750 g carne de vită tocată
1 salată verde
2 mere
120 g brânză cu mucegai
Ulei de măsline
6 chifle de burger
muştar


Mod de preparare burger cu brânză albastră şi măr:


Pregăteşte carnea de burgeri cu o oră înainte să o găteşti. Împarte cartea în 4 porţii egale şi formează bile. Fă-le mai mari decât chifla, pentru că se vor micşora în contact cu temperatura ridicată. Pune carnea formată pe o tavă acoperită cu folie alimentară şi lasă-le în frigider.

Când eşti gata să prepari burgerii, pregăteşte întâi toppingurile. Spală salata şi taie merele felii, sfărâmă brânza şi lasă ingredientele deoparte.

Încinge tigaia anti aderentă pe foc mediu şi pune puţin ulei în tigaie. Găteşte burgerii cam 4 minute pe fiecare parte sau mai mult, dacă îţi plac bine făcuţi. Asezonează burgerii cu sare şi piper în timp ce îi găteşti. Taie chiflele în două şi pune-le în tigaie. Când burgerii sunt gata, pune pe fiecare brânză cu mucegai şi pune-i încă o dată în tigaie ca să se topească.

Aşează chiflele şi apoi pune frunze de salată şi măr pe fiecare chiflă, pune burgerul, puţin muştar pe jumătatea de chiflă superioară şi asamblează-i. Serveşte-i calzi. 

Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/blue-cheese-apple-burger/

Loading...