Ciupercile au un gust extraordinar care imită foarte bine carnea de pui, aşa că pot fi preparate astfel încât să înlocuiască orice mâncare cu carne. Pentru astăzi, vă prezentăm o reţetă de burger delicios cu „friptură” de pleurotus. Îl puteţi mânca în post, este delicios şi nu conţine carne sau gluten.


  • Pregătire:30 min
  • Porții:4
  • Gătire:20 min
  • Timp total:50 min
  • Categorie:de post, fel principal
Ingrediente

chifle burger 

250g ciuperci Pleurotus

1 vânătă mică felii

1 avocado

Marinată:

1 linguriţă boia dulce

½ lingurita curry

½ linguriţă coriandru măcinat

1 linguriţă usturoi pudra

fulgi de chili

sare si piper

2 linguri de ulei de masline

3-4 frunze de busuioc proaspăt, tocat

2 castraveciori murati, feliaţi

1-2 rosii, feliate

frunze de salată

frunze de busuioc

Mod de preparare

Prepară marinata. Amestecă toate ingredientele de la marinată într-un bol şi toarnă-le peste ciupercile Pleurotus şi feliile de vânătă. Amestecă bine şi lasă-le la frigider cel puţin o ora.

Pregăteşte grătarul (poţi să foloseşti şi o tigaie grill şi să le faci acasă).

Pune vinetele şi ciupercile pe grătar şi rumeneşte-le bine pe ambele părţi.

Asamblează burgerul. Avocado este făcut pastă şi pus pe chiflă inferioară, apoi se adaugă roşiile, castraveţii, vânăta, ciupercile, salata, frunzele de busuioc, şi chifla superioară. 

Serveşte-i alături de cartofi copţi la cuptor şi o salată generoasă.

Loading...