Burgeri de post

1 2 burgeri jpg jpeg

Un preparat modern, adaptat pentru post. Cine a spus că postul nu poate fi gustos?

  • 100 g soia felii
  • 1 legătură ceapă verde
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 felii pâine înmuiate în apă
  • 5 căţei usturoi
  • 10 boabe piper
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei, pentru prăjit
  • 100 g maioneză vegetală
  • 1 lingură muştar
  • 4-5 frunze pătrunjel tăiate fin
  • 2 căţei usturoi zdrobiţi
  • 6 chifle
  • 6 frunze salată
  • roşii feliate
  • ardei graşi tăiaţi
  • felii de castraveţi

Fierbi soia în apă cu sare, cu boabele de piper şi, când s-a înmuiat, o dai deoparte şi o laşi să se scurgă bine.

Separat, speli cartofii şi morcovii, îi dai prin răzătoare, apoi îi storci bine. Dai soia şi legumele prin maşina de tocat sau le mixezi cu blenderul, adaugi ceapa tăiată şi usturoiul mărunţit, mixezi până obţii o pastă şi potriveşti gustul de sare şi piper. Pui pâinea stoarsă bine şi mixezi să se încorporeze. Dacă este prea moale, mai poţi adăuga pesmet în compoziţie, apoi cu mâinile umede formezi burgerii.

Îi dai prin pesmet, îi rumeneşti în baie de ulei şi îi scoţi pe şerveţele de bucătărie ca să îndepărtezi excesul de ulei.

Pentru sos, amesteci toate ingredientele  şi le dai la rece. Serveşti burgerii în chifle tăiate, pe care pui legumele şi sosul. 

FOTO> Shutterstock