Cei mai buni burgeri, într-o variantă mai specială şi mai gustoasă şi apetisantă.

Ingrediente (6 burgeri)

Pentru burgeri

500 g file de somon (fără pieliţe)
1 cană pesmet
1/4 cană coriandru proaspăt
1 ou
1/4 canp maioneză
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriţă muştar
sare
piper
ulei de măsline, pentru uns tigaia sau grătarul

Salsa de avocado

1 avocado, tocat
1/3 cană ceapă roşie tocată
1/4 cană coriandru proaspăt, tocat
1 lămâie, stoarsă
1 lingură ulei de măsline
sare
piper

Mod de preparare

Taie fileurile de somon în bucăţi mici şi transferă-le într-un bol mediu. Încoprorează celelalte ingrediente şi amestecă cu grijă. Dai deoparte 5-10 minute.

Încinge puţin ulei într-o tigaie-grătar la flacără medie. Împarte amestecul de somon în 6 şi formează burgeri, aplatizând uşor cu mâna. Aşezi pe grătar şi laşi să se rumenească pe ambele părţi, până se pătrunde bine carnea. Cam 4 minute pe fiecare parte.

Pentru salsa de avocado, amesteci toate ingredientele şi amesteci bine.

sursa: http://cooktoria.com/

Loading...
Evaluează articolul