Caise fierte în vin, un deliciu de sezon

caise fierte in vin jpeg

Martha Stewart ne învaţă că putem poşa orice fructe cu sâmburi mari. Important este să ajustezi timpul de fierbere şi să scoţi fructele din vin atunci când sunt moi. Încearcă o reţetă simplă de caise fierte în vin, care te vor cuceri la desert.

Ingrediente

750 ml vin alb 3 căni de apă 1/4 cană zahăr 1 păstaie de vanilie, despicată (seminţele scoase cu un cuţit) 4 păstăi de cardamom, despicate puţin 2 steluţe de anason 450 g caise, tăiate jumătăţi, fără sâmburi frişcă bătută, pentru servire

Mod de preparare

Pui vinul, apa, zahărul, păstaia şi seminţele de vanilie şi restul condimentelor într-o oală potrivită şi le fierbi la foc mic, amestecând până se dizolvă zahărul. Adaugi caisele, apăsându-le, astfel încât fructele să fie scufundate în lichid.

Acoperi oala cu o hârtie de copt decupată în formă de cerc şi fierbi 6-8 minute la foc mic până când caisele sunt moi atunci când le înţepi cu un cuţit.

Pe măsură ce sunt gata, le muţi pe o farfurie cu o paletă şi le acoperi cu altă hârtie de copt.

Lichidul în care le-ai preparat îl laşi să dea în clocot şi îl fierbi 40 de minute până când îşi reduce volumul şi ajunge cam la 1 cană şi jumătate, apoi îl strecori. Laşi caisele şi lichidul în care le-ai fiert să se răcească, apoi le serveşti împreună, alături de frişcă bătută, după gust.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com