Martha Stewart ne învaţă că putem poşa orice fructe cu sâmburi mari. Important este să ajustezi timpul de fierbere şi să scoţi fructele din vin atunci când sunt moi. Încearcă o reţetă simplă de caise fierte în vin, care te vor cuceri la desert.

Ingrediente

750 ml vin alb
3 căni de apă
1/4 cană zahăr
1 păstaie de vanilie, despicată (seminţele scoase cu un cuţit)
4 păstăi de cardamom, despicate puţin
2 steluţe de anason
450 g caise, tăiate jumătăţi, fără sâmburi
frişcă bătută, pentru servire

Mod de preparare

Pui vinul, apa, zahărul, păstaia şi seminţele de vanilie şi restul condimentelor într-o oală potrivită şi le fierbi la foc mic, amestecând până se dizolvă zahărul. Adaugi caisele, apăsându-le, astfel încât fructele să fie scufundate în lichid.

Acoperi oala cu o hârtie de copt decupată în formă de cerc şi fierbi 6-8 minute la foc mic până când caisele sunt moi atunci când le înţepi cu un cuţit.

Pe măsură ce sunt gata, le muţi pe o farfurie cu o paletă şi le acoperi cu altă hârtie de copt.

Lichidul în care le-ai preparat îl laşi să dea în clocot şi îl fierbi 40 de minute până când îşi reduce volumul şi ajunge cam la 1 cană şi jumătate, apoi îl strecori. Laşi caisele şi lichidul în care le-ai fiert să se răcească, apoi le serveşti împreună, alături de frişcă bătută, după gust.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

Loading...
Evaluează articolul