Cake pops cu ciocolată şi cocos

1 dsc 6686 jpg jpeg

Când ai o aniversare sau o petrecere, cake-pops sunt desertul perfect, uşor de preparat şi de mâncat. Ana Consulea, patiser la Zece Braserie, îţi propune o reţetă de cake pops cu ciocolată şi cocos.;

  • Porții: 20 bucăţi
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 20 min1
  • Gătire: 50 min
  • Categorie: desert

Ingrediente

● 100 g zahăr

● 25 ml ulei

● 100 g făină

● 1 g sare

Pentru cremă

● 160 g ciocolată albă

● 70 g smântână pentru frişcă 35% grăsime

● 20 g fulgi cocos

Pentru glazură

● 200 g ciocolată albă

● 20 ml ulei

Mod de preparare

Cu mixerul de mână, baţi ouăle cu zahărul, 10 minute. Adaugi uleiul şi sarea, iar la sfârşit încorporezi făina cu o spatulă. Într-o tavă cu hârtie de copt, întinzi o foaie de 30x40 cm şi coci la 180 °C, 8-10 minute. Când s-a răcit, macini fin blatul.

Pentru cremă, tai cubuleţe ciocolata albă. Torni frişca fierbinte, adaugi fulgii de cocos şi blatul măcinat fin. Amesteci şi laşi la rece 10 minute, într-un bol acoperit. Formezi mici biluţe. Înfigi beţişoare în fiecare bilă şi laşi la congelator 30 de minute.

Pentru glazură, topeşti ciocolata şi adaugi uleiul. Laşi amestecul la răcit, până ajunge la 30 °C, şi glasezi „bomboanele“ cake pops scufundându-le în ciocolată.

Le ornezi cu decoraţiuni din pastă de zahăr, după preferinţă.

FOTO: Sorin Stana