Când ai o aniversare sau o petrecere, cake-pops sunt desertul perfect, uşor de preparat şi de mâncat. Ana Consulea, patiser la Zece Braserie, îţi propune o reţetă de cake pops cu ciocolată şi cocos. 

  • Pregătire:20 min1
  • Porții:20 bucăţi
  • Gătire:50 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:desert
Ingrediente
● 100 g zahăr
● 25 ml ulei
● 100 g făină
● 1 g sare
 
Pentru cremă
● 160 g ciocolată albă
● 70 g smântână pentru frişcă 35% grăsime
● 20 g fulgi cocos
 
Pentru glazură
● 200 g ciocolată albă
● 20 ml ulei
Mod de preparare
Cu mixerul de mână, baţi ouăle cu zahărul, 10 minute. Adaugi uleiul şi sarea, iar la sfârşit încorporezi făina cu o spatulă. Într-o tavă cu hârtie de copt, întinzi o foaie de 30x40 cm şi coci la 180 °C, 8-10 minute. Când s-a răcit, macini fin blatul.
 
Pentru cremă, tai cubuleţe ciocolata albă. Torni frişca fierbinte, adaugi fulgii de cocos şi blatul măcinat fin. Amesteci şi laşi la rece 10 minute, într-un bol acoperit. Formezi mici biluţe. Înfigi beţişoare în fiecare bilă şi laşi la congelator 30 de minute.
 
Pentru glazură, topeşti ciocolata şi adaugi uleiul. Laşi amestecul la răcit, până ajunge la 30 °C, şi glasezi „bomboanele“ cake pops scufundându-le în ciocolată.
 
Le ornezi cu decoraţiuni din pastă de zahăr, după preferinţă.
 
FOTO: Sorin Stana
Loading...
Evaluează articolul