Un excelent aperitiv pentru petreceri cu mai mulţi invitaţi.

Ingrediente (5 porţii)

300 g făină
2 vârfuri de cuţit cu sare
200 g unt
1 gălbenuş
6 linguri apă rece
1 pliculeţ drojdie uscată
10 cârnăciori de bere
ulei

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina într-un vas cu drojdia uscată şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşul, adaugi apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care-l laşi la cald 30 de minute.

Întinzi aluatul cu sucitorul pe o suprafaţă plană şi-l tai fâşii. Înfăşori cârnăciorii şi îi pui într-o tavă încăpătoare unsă în prealabil cu ulei. Coci cârnăciorii în aluat în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute. Îi serveşti calzi, însă sunt buni şi reci.

Loading...