Cu piure ori cu o salată de varză murată, aceşti cârnăciori sunt un adevărat deliciu.

Ingrediente (6 porţii)

2 kg carne de porc împănată cu bucăţi de slănină
1 căpăţână de usturoi
2 linguriţe boia iute
sare
piper
cimbru
intestine subţiri de porc

Preparare

Toci carnea, o condimentezi cu sare, piper, cimbru şi mujdei făcut din usturoi, după gust. Amesteci toate ingredientele şi frămânţi foarte bine, având grijă ca tocătura să fie moale, destul de picantă şi de sărată.

Cureţi intestinele (ca la reţeta „Cârnaţi de porc“) şi le umpli folosind pâlnia specială, având grijă să nu rămână goluri de aer. Îi laşi să se usuce, la loc cald, o zi.Tai bucăţi din cârnaţi, îi strângi sub formă de melc, îi prinzi cu scobitori şi îi prăjeşti, pe ambele părţi. Îi serveşti garnisiţi cu piure de cartofi şi cu castraveţi muraţi.

Loading...