Cârnaţi aromaţi sfârâind în tigaie... nici nu-ţi poţi imagina ziua aceasta de mare sărbătoare fără ei! Pregătirea lor adună familia în jurul mesei, tentaţi toţi de aromele ce se împrăştie prin casă. Şi cum ar fi compoziţia de cârnaţi fără mirodenii şi arome ştiute numai de tine?

Ingrediente

1 kg carne de porc slabă
200 g slănină
1 căpăţână mică de usturoi
1 linguriţă cimbru
1 lingură boia dulce
sare
piper
intestine subţiri de porc

Preparare

Toci carnea şi slănina şi le amesteci cu boiaua, cimbrul şi piper. Adaugi usturoiul pisat şi sare, dizolvată în 100 ml apă călduţă. Frămânţi bine până se încorporează apa şi compoziţia devine omogenă.

Razi intestinele cu dosul cuţitului, apoi le freci cu mălai şi cu oţet şi le clăteşti cu multă apă rece până se curăţă. Potriveşti pâlnia de umplut cârnaţi la maşina de tocat carne, din care ai scos sita şi cuţitul, şi umpli intestinele cu carne, având grijă să nu rămână goluri de aer. Îi laşi o zi la loc mai cald, pentru a se usca intestinele, apoi îi dai la rece. Dacă ai posibilitate, îi poţi pune la afumat câteva ore.

Loading...