Cârnaţi din carne de pui cu cartofi şi varză murată (colesterol mărit)

carnati de pui cu cartofi si varza murata jpeg

Aroma acestei mâncări va depinde în funcţie de tipul de cârnaţi de pui pe care îi vei alege. Adică ar putea fi unii care să aibă şi ceva usturoi în compoziţie sau simpli. La fel de importantă este şi varza murată pentru că şi ea are un gust specific care va îmbogăţi acest fel de mâncare.

4 porţii 30'

Ingrediente

1 lingură ulei

400 g cârnaţi de pui, tăiaţi

1 ceapă tocată

3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi bucăţi

1 cană şi jumătate varză murată tocată şi scursă

1 cană şi jumătate vin alb sec

piper

1/4 linguriţă seminţe chimen

1 frunză de dafin

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugi cârnaţii şi ceapa şi laşi pe foc amestecând din când în când, până când se rumenesc, cam 4 minute. Pui cartofii, varza murată, vinul, piper, seminţele de chimen şi frunza de dafin. Laşi să fiarbă. Acoperi cu un capac, amesteci din când în când, până când se înmoaie cartofii iar lichidul s-a mai evaporat, 10-15 minute. Dai deoparte frunza de dafin înainte de a servi.

Per porţie: 295 calorii; 9 g grăsimi (1 g saturate, 3 g monosaturate); 60 mg colesterol; 24 g carbohidraţi; 0 g zaharuri adăugate; 14 g proteine; 4 g fibre; 554 mg sodiu; 545 mg potasiu.

Bonus nutriţional: Vitamina C (45% din necesarul zilnic), Potasiu (16% din necesarul zilnic).