Cârnaţi în sos de ardei

DSCN0249 jpeg

Doamna Laurenţa Lupu din Gherăieşti, judeţul Neamţ, ne-a trimis o reţetă pe care abia aşteptăm să o încercăm.

De ce ai nevoie pentru cârnaţi în sos de ardei

7 cârnaţi de casă

1 ardei roşu

1 ardei verde

1 ardei portocaliu

1 ardei iute

1 ceapă albă

1 ceapă roşie

400 g roşii cubuleţe în suc

400 g gogoşari în sos

sare

piper

oregano

2 linguri ulei

100 ml vin roşu

pătrunjel tăiat

mămăliguţă

Cum se prepară cârnaţii în sos de ardei

Prăjeşti cârnaţii în ulei încins, îi scoţi într-o tavă pe care o acoperi.

Răstorni uleiul în care i-ai prăjit într-o altă cratiţă, adaugi ceapa mărunţită sotezi 2 minute, adaugi ardeii tăiaţi, sare, piper, după gust şi le căleşti împreună aproximativ 5 minute. Răstorni roşiile şi gogoşarii, acoperi vasul şi laşi să fiarbă 10 minute. Amesteci din când în când. Pui ardei tăiaţi, torni vinul şi le ţii 10-15 minute sau până când s-au înmuiat ardeii. Serveşti mâncarea pe pat de mămăliguţă şi presărată cu pătrunjel şi oregano, după gust.