Carne de porc cu orez

Pilaf cu carne de vită jpeg

Orezul este un ingredient care poate fi preparat în nenumărate moduri, iar alături de carne este un deliciu. Învaţă cum se prepară carne de porc cu orez!

De ce ai nevoie pentru carne de porc cu orez

500 g pulpă de porc

1 morcov

2 cepe

4-5 linguri pastă de tomate

300 g orez

900 ml apă

1 praf de sare

piper

busuioc uscat

4-5 linguri ulei

Cum se prepară carne de porc cu orez

Tai carnea de porc cubuleţe şi o căleşti în ulei până se rumeneşte pe toate părţile. Adaugi cepele şi morcovul tocat şi, după ce ceapa devine sticloasă, pui pasta de tomate. Amesteci şi laşi să fiarbă 1-2 minute. Speli orezul şi îl pui în cratiţă, alături de 900 ml apă fierbinte. Condimentezi cu sare, piper şi busuioc uscat după gust. Amesteci şi laşi să fiarbă până ce scade apa, iar orezul s-a înmuiat.