Cunoscuţi drept cartofi Anna, acest preparat francez este o garnitură delicioasă pentru orice fel principal. Mai mult, cartofii Anna se pot mânca şi ca atare, alături de o salată verde.

 

Ingrediente:

100 g unt
2 căţei de usturoi
1,2 kg cartofi
sare
piper

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 240 de grade. Ia o tigaie de fontă şi tapeteaz-o cu ulei. Pune untul într-o cratiţă la foc mic. Pisează usturoiul şi adaugă-l în unt. Când untul s-a topit, ia cratiţa de pe foc, adaugă sare şi piper.

Folosind un cuţit ascuţit sau o răzătoare mandolină, taie cartofii în feliuţe subţiri de 2 mm. Spală cartofii şi usucă-i cu un şervet absorbant. Pune câte un strat de cartofi în tigaia de fontă, adaugă amestecul de unt şi continuă să adaugi straturi de cartofi. Acoperă cu folie de aluminiu tigaia şi coace cartofii pentru 20 de minute. Îndepărtează folia şi mai găteşte cartofii pentru 30 de minute până ce stratul de la suprafaţa este rumen. Taie feliuţe ca de tort şi serveşte. 

Loading...