Cartofi copţi cu sos de usturoi

cartofi copti jpeg

Simplu, delicios şi pe gustul oricui!

Ingrediente (4 porţii)

4 cartofi făinoşi 1 ardei roşu 150 g şuncă 20 g unt sare grunjoasă

5 căţei de usturoi

2 linguri ulei

200 g iaurt cremos

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 legătură pătrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Speli cartofii. Îi freci cu sare grunjoasă şi-i împachetezi, pe fiecare, într-o folie de aluminiu. Înţepi, din loc în loc, cu furculiţa. Încingi cuptorul şi bagi cartofii la copt pentru 30 de minute.

Speli ardeiul şi elimini codiţa şi seminţele. Tai şunca şi ardeiul cubuleţe. Pentru sos, scurgi iaurtul, zdrobeşti usturoiul şi torni, în fir subţire, uleiul şi zeama de lămâie. Încorporezi iaurtul şi amesteci până devine pufos. Potriveşti de sare şi de piper şi adaugi pătrunjelul tăiat.

Scoţi cartofii când furculiţa intră cu uşurinţă în ei. Desfaci folia cu grijă pentru că frige. Tai cartofii pe jumătate, pui unt, şuncă şi ardei şi îi mai laşi la cuptor 10 minute. Îi serveşti calzi, cu sosul preparat.