Dacă plăcerea ta vinovată sunt cartofii prăjiţi, încearcă această reţetă şi prepară-i la cuptor de data aceasta. Condimentează-i cu ierburi aromatice şi mănâncă-i alături de un sos de iaurt. În plus, nu trebuie să stai mult timp în bucătărie, deoarece cartofii sunt gata în cel mult 45 de minute.

Cartofi copţi cu parmezan şi usturoi - Ingrediente

3-4 cartofi mari, tăiaţi pe lungime în felii groase
4 linguri ulei de măsline
2 linguriţe sare
2 linguriţe usturoi pudră
2 linguriţe condimente italiene
50 g parmezan ras
pătrunjel proaspăt, opţional
sos de iaurt, după preferinţă, pentru servire

Cartofi copţi cu parmezan şi usturoi - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Ungi cu ulei o tavă mare de copt şi o dai deoparte. Aşezi feliile lungi de cartofi într-un bol mare, le stropeşti cu ulei de măsline şi le amesteci astfel încât să se acopere.

Într-un bol mic, amesteci sarea, usturoiul pudră şi condimentele italiene. Presari cartofii cu parmezanul ras, amesteci ca să se acopere, apoi îi pudrezi cu amestecul de condimente.

Aşezi feliile în tava tapetată, într-un singur strat, cu coaja în jos. Dai tava la cuptorul încins 25-30 de minute, până când cartofii sunt moi şi rumeniţi. La final, toci puţin pătrunjel proaspăt şi îi serveşti cu un sos de iaurt, după preferinţă.
cartofi copti
Sursa + foto: lecremedelacrumb.com.

Crochete de cartofi (conţinut scăzut de sare)

Ardei umpluţi cu carne de curcan şi cartofi

Salată de cartofi cu ouă

Pulpe cu cartofi la cuptor, cu sos cremos de parmezan

Loading...