Aceşti cartofi noi sunt copţi şi sunt de-a dreptul delicioşi. Încearcă şi tu reţeta şi vei vedea că sunt crocanţi la exterior şi foarte pufoşi la interior. Iar Jamie Oliver recomandă acest preparat extrem de simplu, care e gata în doar 40 de minute.

Ingrediente

1 kg cartofi
1 lingură ulei de măsline
sare grunjoasă
piper negru măcinat
2 crenguţe de rozmarin (frunzele alese şi zdrobite)

Mod de preparare

Speli cartofii şi îi fierbi până se înmoaie. Când sunt gata, îi scurgi de apă, îi stropeşti cu ulei de măsline şi îi presari cu sare grunjoasă, piper negru măcinat şi frunze de rozmarin.

Preîncălzeşti cuptorul, pui cartofii într-o tavă şi îi dai la cuptor 25 de minute, până se rumenesc. Sau, dacă vrei, îi înveleşti în folie de aluminiu şi îi pui pe grătar tot 25 de minute.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Pulpe de pui cu cartofi la tavă, preparate în stil grecesc

Chiftele de cartofi

Cartofi cu usturoi şi cimbru, în sos cremos

Loading...